Home
Oplossingen
Services
Segmenten
Dealer
Vacatures
Nieuws
Contact
Stanley Security
Nieuws / Week van de Veiligheid - Camerabeveiliging

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging

Week van de Veiligheid - Camerabeveiliging

2019-10-10 09:00:00

In de Week van de Veiligheid besteden wij extra aandacht aan beveiliging van huizen en bedrijven. Eerder deze week gaven we al tips om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken en vertelden we waar je op moet letten bij het beveiligen van je bedrijf. In dit blog geven we meer informatie over een compleet beveiligingsadvies, want goede beveiliging gaat verder dan alleen inbraak- en camerabeveiliging.

In de Week van de Veiligheid besteden wij extra aandacht aan de beveiliging van huizen en bedrijven, eerder deze week gaven we 5 tips om je huis of bedrijf zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor inbrekers, een checklist waar je op moet letten bij de beveiliging van je huis en vertelden we over waar een goed beveiligingsadvies uit moet bestaan. In dit blog geven we meer informatie over camerabeveiliging. Er zijn veel verschillende soorten beveiligingscamera’s op de markt, in prijs variërend van een paar tientjes tot meer dan duizend euro. Maar waarom zou je nu eigenlijk kiezen voor camerabeveiliging?

Als je nadenkt over de beveiliging van je huis of bedrijf, komt al snel de vraag of je hier ook camerabeveiliging bij wilt. Als aanvulling op inbraakbeveiliging hebben camera’s veel toegevoegde waarde, waar niet iedereen bij stil staat:

1.Alarmverificatie

De meeste alarmen die bij bedrijven af gaan, zijn vals alarm. Een raam die open is blijven staan, een medewerker die vergeet het alarmsysteem uit te schakelen of een spin die over de sensor loopt. Wanneer je een inbraakbeveiliging combineert met een camerasysteem, kunnen alarmen worden geverifieerd voordat jij in actie komt. En juist omdat er zo vaak vals alarm is, reageert de politie niet meer op ieder alarmmelding. Maar wanneer de melding is geverifieerd met camerabeelden, komt de politie wel direct in actie wat de pakkans aanzienlijk vergroot.

STANLEY Security werkt samen met de politie, via Live View kunnen hulpdiensten direct meekijken, waardoor zij sneller en slimmer kunnen reageren.

2.Toegangscontrole

Camerabeveiliging is niet alleen nuttig wanneer er niemand aanwezig is. Tijdens openingstijden kunnen de camerabeelden gebruikt worden voor toegangscontrole. Vanaf 1 plek in het bedrijf zijn alle in- en uitgangen in beeld, zodat toegang snel en gemakkelijk geregeld kan worden.

3.Afschrikwekkend effect

Elektronische beveiliging heeft op zich al een afschrikwekkend effect: inbrekers zien direct dat een pand goed beveiligd is. Wanneer er ook camera’s hangen, wordt het pand nog aantrekkelijker. Inbrekers willen natuurlijk niet in beeld komen.

4.Bewijslast

Mocht er iets gebeuren in of rondom je pand, vergroot je met camerabeveiliging de pakkans aanzienlijk. Of het nou gaat om een inbraak, overval, diefstal, of een vechtpartij: met goede camerabeveiliging staan alle betrokkenen goed in beeld, dit kan gebruikt worden als bewijs in een eventuele rechtszaak.

Alleen camera’s of als toevoeging op inbraakbeveiliging?

Zoals eerder in dit blog genoemd, heb je het meeste aan camerabeveiliging als dit een aanvulling is op inbraakbeveiliging. Wanneer je voor alleen camera’s kiest, kun je beelden achteraf wel als bewijs gebruiken, maar het heeft geen preventieve werking. Om een verbinding te hebben met onze meldkamer en dus met de meldkamer van de politie, is er ook inbraakbeveiliging nodig. Wij kunnen immers alleen meekijken, wanneer er een aanleiding toe is: wanneer het alarm afgaat.

Laat je goed adviseren

Er zijn talloze camera’s op de markt. De keuze voor een camera en voor waar je deze plaatst zijn afhankelijk van onder andere het doel. Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor een advies op maat. Wij kijken verder dan alleen elektronische beveiliging, je krijgt een compleet advies met organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen.

Week van de Veiligheid acties

In de Week van de Veiligheid kun je profiteren van aantrekkelijke acties: 4 camera's voor de prijs van 2 of 2 rookmelders gratis bij een inbraaksysteem.

Stanley Security